De Middeleeuwen, de Tweede Wereldoorlog, de Franse revolutie, Grieken en Romeinen. Dit zijn allemaal voorbeelden van onderwerpen, tijdsperiodes en gebeurtenissen waar wij als Old News ons mee bezig houden.

Old News is een historische media-productiebedrijf dat zich vooral bezighoudt met het behapbaar en beschikbaar maken van interessante en diepgaande stukken geschiedenis voor een groter publiek. Wij geloven dat de combinatie van film/animatie en geschiedenis een ideale vorm is om mensen te interesseren voor geschiedenis en hen beter bewust te laten worden over de dingen die zich in het verleden hebben afgespeeld. We bieden onze diensten dan ook aan voor musea, gemeenten, provincies en nog veel meer. Samen met onze opdrachtgevers proberen wij op een zo leerzaam, interactieve en interessante manier geschiedenis aan een groter publiek over te brengen.

Naast de opdrachten die wij uitvoeren voor verschillende opdrachtgevers zijn we zelf ook druk bezig met het publiceren van media in de vorm van YouTube filmpjes, korte artikelen en documentaires. Op deze manier proberen wij zelf ook bij te dragen aan het verspreiden van de kennis over het verleden

Thomas Wijnands

Geboren in het jaar waarin officieel de dienstplicht in Nederland werd afgeschaft, het eerste zoogdier succesvol werd gekloond, de Everest Disaster en nog talloze andere gebeurtenissen plaatsvonden; 1996. Bij Old News houdt Thomas zich vooral bezig met de productie, het onderzoek, presentatie, sociale media en het contact met onze opdrachtgevers en zzp’ers.

Al voor een aantal jaar spookte het idee in zijn hoofd om een eigen bedrijf op te starten dat zich focuste op het produceren van historische media. In zijn beleving is de combinatie van film/animatie en geschiedenis de beste en leukste manier om zowel de kennis te verspreiden als de kennis in je op te nemen. In maart 2019 was het dan zover en samen met zijn goede vriend Merlijn Neuteboom de stap te zetten om samen het bedrijf Old News op te richten. De doelstelling en de missie bij Old News is voornamelijk om interessante en diepgaande stukken geschiedenis behapbaarder en beschikbaarder te maken voor een groter publiek. 

Al vanaf jonge leeftijd was de interesse voor geschiedenis en het verleden bij Thomas aanwezig door de verhalen die hem werden verteld en de stukken geschiedenis die hij om zich heen zag in de vorm van musea, kastelen en ruïnes. Al deze kleine historische puzzelstukjes vertelden elk een verhaal waar hij maar al te graag naar wou luisteren. Deze interesse voor geschiedenis bleef gedurende zijn middelbare schooltijd en heeft hem dan ook de beslissing laten nemen om geschiedenis aan de Universiteit Utrecht te gaan studeren. Hierbij ligt zijn grootste interesse en specialisatie bij de hoge en late Middeleeuwen.